Jdi na obsah Jdi na menu

Oslava 100. výročí založení SDH v Bílku

     V sobotu 21.4. si všichni členové, rodinní příslušníci a občané Bílku si v místním hostinci "U Petrlíků" mohli prohlédnout výstavu, která byla uspořádána našimi členy. Byla zde vystavena fotodokumentace z přítomných i minulých let. Dále byly vystaveny poháry, které mladší hasiči získali z různých soutěží. A také hasičská výzbroj ze současnosti i z minulosti. Tato výstava byla velmi zajímavá. 

     Velký dík patří za uspořádání výstavy mnohým členům sboru. Členové SDH se společně vyfotili v uniformách před místním hostincem. Těchto uniforem náš sbor vlastní 26 ks. 

     Hlavní bod oslav nastal, když se členové a jejich partneři přemístili do sálu místního pohostinství. Zahájení akce měl na starosti, pan Petrlík, pan Lébl a pan Vojáček. Přivítali všechny přítomné. Pan Petrlík krátce pohovořil o založení SDH, které vzniklo v naší malebné vesničce v roce 1905. Začátky hasičů nebyli vůbec jednoduché. V naší organizaci jsou členové, kteří jsou v SDH až 55 let. Za tyto zásluhy obdrželi medaile. Pamětní medaile a věrnostní stužky obdržela většina našich členů.

     Dalším bodem programu bylo vystoupení chotěbořských mažoretek. Po oficialitách nastala volná zábava s hudbou. Hrála skupina "Ideál" pod vedením M. Dlouhého. Všechny přítomné ženy dostaly i malý dárek v podobě květiny. 

 

Náhledy fotografií ze složky Oslava 100 výročí založení SDH Bílek - 21.4.