Jdi na obsah Jdi na menu

Dětský den

     Letošní dětský den jsme pojali jako velký maškarní bál. Nutností byl kostým, nebo aspoň škraboška.

     Odpoledne bylo slunné a přilákalo na 50 dětí. Na startu dostalo každé dítě kartičku, do které se mu zapisovali splněné úkoly, a malý balíček. Bylo připraveno 7 stanovišť, kde museli ukázat svoje dovednosti. Holky i kluci si mohli vyzkoušet skákání v holinách, házeli míčkem na terč, hledat správná víčka na sklenice, skládat puzzle nebo střílet ze vzduchovky. Za každý správně splněný úkol dostali ještě sladkou odměnu.

     Když splnilo všechny úkoly i poslední dítě, byla připravená druhá část zábavy. Soutěž v pojídání koblih přivázaných na tyči, bez použití rukou. Přihlásilo se 10 dobrovolníků. Za velkého povzbuzování kamarádů a rodiny všichni úkol splnili. Rozdali jsme mnoho sladkostí, hraček, omalovánek. Dostalo se i na děti, které jenom povzbuzovali. Ale největší atrakcí byl pro všechny zúčastněné skákací hrad. Tam trávili děti zbytek odpoledne.

     Pro všechny bylo připraveno bohaté občerstvení. Každý si mohl dát, na co měl chuť. Grilovala se kýta, opékaly se buřty, limonáda tekla proudem...a kdo měl chuť na něco ostřejšího také nepřišel zkrátka. K tanci i poslechu hrála reprodukovaná hudba známé skupiny Šmoulové.

     Celý den se náramně vyvedl. Počasí nám přálo, účast byla velká. Snad si všichni děti dostatečně užili oslavy svého svátku. V neposlední řadě bych chtěla poděkovat všem, co se podíleli na organizaci celé akce. Bez jejich pomoci by to nebylo možné.

 

Náhledy fotografií ze složky Dětský den 8.6.