Jdi na obsah Jdi na menu

Pekelný dětský den

     Letošní dětský den jsme pojali netradičně. Dlouho jsme přemýšleli jaké téma vybrat a nakonec se nám nejvíce líbil nápad s čerty. Proč by nemohli pekelníci chodit i v červnu? I když jsme věděli, že pro mnoho dětí to nebude příjemné setkání.

     Akce byla naplánována na 14:00. Začátek trasy do pekla byl v areálu pana Šupity a od něj se šlo do lomu. Tam už byl připraven strašlivý Lucifer, který měl silnou knihu hříchů. Každé příchozí dítě v ní bylo nalezeno a zjistilo se kolik hříchů má. Pro jistotu ho však čertice zvážila, jestli to odpovídá. Když prošli váženími, tak mohli pokračovat k dalším čertům, kteří pro ně měli připravené soutěže. Svými dovednostmi si mazali nastřádané hříchy.

     S jednou čerticí hráli kostky, za bedlivého dohledu bílých myší. Dále ukázali svoji dovednost při chůzi na chůdách. O zlaté penízky bojovali, se strašným Luciferovým pomocníkem v karetní hře prší. Zkusili si závodit ve skoku v pekelném pytli. Snažili se uvařit nejchutnější polévku přesným hodem ingrediencí do hrnce. Mušku si vyzkoušeli při střelbě prakem. A svoji sílu ukázali při přetahování se lanem s dalším čertovským pomocníkem. Po splnění všech těchto disciplín byli obdarování sladkým balíčkem od hodných čertovských babiček.

     Díky krásnému slunečnému počasí přilákala akce mnoho rodičů s ratolestmi. Soutěžících dětí byla úctyhodná 60. Ale bylo přítomno ještě více dětí, ale buď byli ještě malí, nebo měli strach z čertů a neodvážili se mezi ně.

     V areálu pana Šupity byl postaven velký skákací hrad, kde si mohli všechny dítka skákat. A když je to přestalo bavit, mohli si zastřílet ze vzduchovky a vystřeli mamince papírovou květinu.

    Pro děti byl připraven domácí džus, který tekl proudem. Pro rodiče něco ostřejšího. A samozřejmě nechybělo ani opékání buřtů. K tanci a poslechu hrála reprodukovaná hudba.

     Díky skvělé organizaci se tento dětský den povedl na výbornou. Doufejme, že si pěkné vzpomínky odnesli i děti. A budeme se příští rok těšit na shledanou...

 

Náhledy fotografií ze složky Pekelný dětský den 7.6.