Jdi na obsah Jdi na menu

Indiánský dětský den 4.6.2022

Každoročně se snažíme pro děti v obci uspořádat dětský den. Většinou se nám dařilo dětské dny dělat celkem na slušné úrovni. Každý rok jsme volili jiné téma. Nejlepší ročníky však byly, kdy jsme pořádali dětské dny na téma pohádkových postav, nebo řemesel. Poslední roky jsem však pozoroval jakousi stagnaci a tak jsme se loni rozhodli dětský den oživit a do organizace jsme zapojili paní Helenu Řádkovou z Bezděkova, které zde opět za to děkuji. Helena si skutečně s přípravou dětského dne dost pohrála, věnovala tomu spoustu svého času a byla doslova hnacím motorem pro ostatní.

Dne 4.června jsme tak opět v krásném přírodním areálu u Doubravky připravili pro děti indiánskou vesnici se skutečným indiánským týpým, ohništěm a totemem, který si v závěru dětského dne děti sami barevně pomalovali. Totem zde stojí do dnes a mohou ho obdivovat okolo jdoucí turisté.

Při vstupu do indiánské vesnice se dětí ujali pořadatelé v nádherných indiánských kostýmech, které dětem vytvořili iluzi, že se jedná o skutečné indiány. Každé z dětí dostalo kožený náramek se svým indiánským jménem, vyrobily si jednoduchý indiánský kostým a následně plnily rozličné úkoly za které získávaly zlaté valounky. Děti vyráběly lapače snů, učily se indiánskému písmu, střílet z luku a rýžovat zlato v řece. Vesnici poté navštívili kovbojové na koních, kteří od dětí valounky vykupovali za části mapy s ukrytým pokladem. Děti si mapu poskládaly a našly bednu s pokladem, tedy s cukrovinkami a keramikou. Kdo se loňského dětského dne zúčastnil, tak jistě bude souhlasit, že se jednalo o skutečně vyvedené odpoledne. 

 
 

Náhledy fotografií ze složky Indiánský dětský den 4.6.