Jdi na obsah Jdi na menu

Oslavy 100 výročí vzniku republiky v Bílku

     V neděli dne 28. října 2018 od 12:30 hodin se budou konat oslavy stého výročí vzniku republiky v obci Bílek. Shromáždění občanů je plánováno od 12:15 hodin u pomníku padlých ve světových válkách v místech pod nově zbudovaným sportovním hřištěm. Členové místního hasičského sboru se dostaví ve slavnostních uniformách. U pomníku padlých bude po dobu oslav stát čestná stráž místních hasičů v počtu čtyřech mužů s pamětními prapory místního sboru, státní vlajkou a vlajkou města Chotěboř.

     Slavnost bude zahájena hudební produkcí živé dechové hudby z Chotěboře. Následovat bude projev zástupce města Chotěboř, předsedy osadního výboru, případně dalších hostů. Poté bude hrána státní hymna, při které bude k pomníku slavnostně položen věnec.

     Po položení věnce se shromáždění za zvuku pochodových písní přesune na místní náves, kde proběhne slavnostní sázení památného stromu (smrk Engelmannův) u příležitosti výročí sto let vzniku samostatné Československé republiky. Na závěr proběhne předání pamětních medailí oceněným hasičům. Poté budou účastníci slavnostního aktu pozváni na prohlídku místní knihovny, školy, hasičského klubu a pokračování oslav do Chotěboře, kde se předpokládá začátek od 15:00 hodin stejného dne. 

     Přijďte svojí přítomností přispět k důstojnému průběhu oslav tohoto velice významného výročí a vyjádřit tak národní hrdost a úctu k naší krásné vlasti.